Kylvyssä

Turkoosia vettä, valkoista hiekkaa, tunnelmallisia kalastajakyliä, korkeita kallioita, merenherkkuja, hymyileviä kasvoja ja auringossa palanut nenänpää. Ei kuitenkaan olla sen pidemmällä kuin naapurimaassa, Ruotsissa. Siitä huolimatta ihmettelen joka päivä, miten voi samaan aikaan viettää saaristolaiselämää ja suunnata katseensa kohti ulappaa, jossa kuohuvat Atlantilta tulevat aallot.

Image

Muutamia havaintoja olemme ehtineet jo tehdä länsirannikolta. Ihmiset tuntuvat seilaavan suuremmilla veneillä kuin Itämerellä. Tämä on ihan ymmärrettävääkin, sillä reippaammalla kelillä kun poistuu saarten suojista, nousee ulapalle melkoinen aallokko. Lisäksi luonnonsatamissa voi hyvin olla neljä metriä syvää, joten niihin voi huoletta rantautua hieman suuremmallakin purrella.

Huikeinta on kuitenkin se, miten kirkasta (ja suolaista) merivesi on. Eilen illalla rantauduimme uhkeiden kallioiden suojaan luonnonsatamaan, kuin suoraan merivesiakvaarioon. Turkoosin veden alla näkyi erilaisia leviä ja meren pohjasta hohti simpukoita. Veneen seuraksi ilta-aurinkoon ui tuhatpäinen parvi pikkukaloja.

Tähän asti loma ei olisi voinut paremmin sujua. Paria pilvisempää päivää lukuun ottamatta meitä on hemmoteltu auringonpaisteella lähes joka päivä. Olimme pari päivää sitten määränpäässämme, eli Koster-saarilla, josta on vain kivenheiton pituinen matka Norjaan. Sen huomasi satamassakin, jossa veneiden koko oli vielä astetta suurempi ja suurimman osan perässä liehui Norjan lippu. Kosteria sanotaan Ruotsin länsirannikon aurinkoisimmaksi paikaksi, sillä Norjan vuoret blokkaavat sadepilvet, ja sen vuosi siellä on keskimääräistä selkeämpää. Vinkkasin lähtiessä vuorille silmää kiitokseksi, että jaksoivat taas pitää pilvet poissa ja me saimme kylpeä auringossa.

Image

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s